top of page

Portrelere çarpan anılar


Gülfem Kessler'in Anniversary of Memories sergisi, 1 Mart Perşembe günü RenArt Gallery & Art Consultancy’de açılıyor. Anılarından yola çıkarak ürettiği, son dönem portre ve desen çalışmalarının yer aldığı Anniversary of Memories, sanatçının Türkiye’ye döndükten sonra gerçekleştireceği ilk kişisel sergisi

Gülfem Kessler

Sanat eğitimini Hollanda Kraliyet Akademisi’nde tamamlayan Kessler, uzun yıllar Hollanda, ardından New York ve Meksika’da yaşadı.

“İnsanların bende bıraktığı izler ve yansımalarını resme aktarıyorum; yeni ifadeler

yaratıyor ve göremediklerimin keşfine çıkıyorum.”

Gülfem Kessler, 2017, Tuval üzerine akrilik ve pigment boya

Renk katmanları arasında kendini gösteren duygular…

Kessler’in portreleri geçmişten taşıdığımız bağlara ve yansıttığı duygulara vurgu yapıyor. Geçmiş veya şimdi, bir anı veya an, hatırlamanın gücü ve ana olan etkisi… Özlem, coşku, tutku, isyan, bütün bu duygular sanatçının renk katmanları arasından kendini gösteriyor.

“Portreler, resim yapmaya başladığımdan beri kendimi ifade etmekten zevk aldığım

şekilsel bir tercih, hatta baş tacım… Çünkü portrelerde insanın bilinç altı ve üstü

sonsuz bir çeşitlilik içinde ifade edebiliyorum.”

İsimsiz, 2017, Tuval üzerine yağlıboya, 65 x 45 cm

Göçebe yaşamdan doğan desen çalışmaları…

Gülfem Kessler’in çalışmalarında farkedilen transparan etki, kendi hazırladığı pigment boyaları kullanmasıyla ortaya çıkıyor. Sergide yer alan eserler arasında farklı bir çizgiye sahip dört portre çalışması, sanatçının farklı zaman ve coğrafyalarda başlayıp bitirdiği, New York’tan Urla’daki atölyesine kadar uzanan bir seri.

Yerleşik bir düzene sahip olmadığı için yanında her zaman kağıt, kalem, füzen ve mürekkep ile dolaşmayı tercih eden sanatçı; bulunduğu coğrafyanın zaman ve kültürünü not alır, resimlerine aktarır. Bu göçebe desen çalışmaları da resimlerine parallel olarak insan suretinden etkilenmiştir.

Gülfem Kessler’in Anniversary of Memories sergisi, 1 - 31 Mart 2018 tarihleri arasında Nişantaşı’nda yer alan RenArt Gallery & Art Consultancy’de, Salı-Cumartesi günleri 11:00 - 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page