top of page

Pera Film’den online kısa film seçkisi: Evde Tek Başına

Pera Film, sosyal etkileşimi sınırlandırdığımız bugünlerde hazırlamış olduğu yeni film programını İnternet üzerinden gösterime sundu. Evde Tek Başına başlıklı seçki, Nisan ayı sonuna kadar Pera Müzesi web sitesinden izlenebiliyor


Carlotta'nın Yüzü

Covid-19 salgını nedeniyle evde kalmanın hayati öneme sahip olduğu bu dönemde Pera Müzesi Film Programları'nın hazırladığı Evde Tek Başına programı, gündelik yaşam pratiklerimiz ile etkisinden çıkamadığımız duygu ve durumları hatırlatan yedi kısa filmden oluşuyor.


Sırasıyla: Merkür; Oh Willy

Filmler arasında yer alan, sakin bir banliyöde suç mahali yaratan olayların izini süren ve 2015 yılında Palm Springs Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’ne değer görülen Üst, güçlü ve vurucu finaliyle dikkat çekiyor. Dört arkadaşın yazlık bir evde geçirdikleri hafta sonuna odaklanan Balık Havuzu da beklenmedik bir misafirin devreye girmesiyle yine sürprizli bir son vadediyor.

Türkiye ve yurt dışında çeşitli festivallerde gösterilen ödüllü animasyon Merkür ise, çağdaş sanat dünyasını, galeride asistanlık yapan genç bir sanatçının gözünden, kendine has yaklaşımıyla eleştiriyor. Akçakoca sahiline vuran gizemli Lenin heykelinin izini süren kısa belgesel Hoşgeldin Lenin, iki sene boyunca Karadeniz’de yolculuk ettikten sonra, belediye binasındaki tozlu depoda korunma altına alınan heykelin tuhaf ve hüzünlü hikâyesini anlatıyor.


Sırasıyla: Balık Havuzu; Atıl, Akıntı; Üst; Hoşgeldin Lenin

Program, yüz körü olmanın ne demek olduğuna değinen, bu rahatsızlıktan muzdarip genç bir kadının sanat aracılığıyla kendi kurtuluşunu resmetmesine odaklandığı Carlotta'nın Yüzü isimli filmin yanı sıra, animasyonun cansız nesneleri duygulara dönüştürme becerisinin başarılı örneklerinden Oh Willy'ye de yer veriyor. Oh Willy, tıpkı karakterlere can veren "yün" gibi narin ve dokunaklı bir film olarak programa renk katıyor. Ataletin huzursuzluğu içindeki bir öznenin izini süren Atıl, Akıntı filmi ise, zor zamanlarda geçen bir kişisel gelişim hikâyesini soyut animasyon formatında izleyiciye aktarıyor.

Evde Tek Başına film programına, 23 Mart – 30 Nisan tarihleri arasında Pera Müzesi web sitesi üzerinden erişilebilir.



bottom of page