top of page

Necd Koleksiyonu Sotheby’s Londra'da sergileniyor


Sotheby's, İslam dünyası açısından birer kayıt niteliği taşıyan oryantalist tabloların bir araya geldiği Necd Koleksiyonu'na ev sahipliği yapıyor.

☕️ 1 dakikalık okuma

Osman Hamdi Bey, Kuran Dersi, 1890, Tuval üzerine yağlıboya

Arap, Osmanlı ve İslam dünyasındaki günlük hayata dair birçok ayrıntıya yer veren koleksiyona ait 155 yapıt, ilk kez 11-15 Ekim tarihlerinde Sotheby's Londra galerilerinde sergilenirken, 22 Ekim tarihinde ise koleksiyondaki 40 seçkin tablo, özel bir müzayedeyle satışa sunulacak.

Sotheby's Londra 19.yüzyıl Avrupa Tabloları Başkanı Claude Piening'in en etkileyici yönünün "İslam dünyasının toplumsal tarihinin betimlenmeye çalışılması" olarak altını çizdiği Necd Koleksiyonu, bölgedeki yerleşik toplumun yaşamına dair bir panorama oluşturma amacındaki tek bir koleksiyoner tarafından oluşturuluyor. Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Osmanlı İmparatorluğu gibi oryantal kültürün etkili olduğu yerleşimlere seyahat etmiş sanatçıların temsil edildiği koleksiyonda, Osman Hamdi Bey'in Kuran Dersi başlıklı bir tablosu ve döneme tanıklık etmiş sanatçılar tarafından yapılmış Türkiye temalı tablolar da yer alıyor.

bottom of page