top of page

Micro-Folie 20 Aralık'tan itibaren İzmir Fransız Kültür Merkezi'nde


İzmir Fransız Kültür Merkezi, Paris La Villette ile işbirliğiyle Micro-Folie ve Dijital Müze projesine ev sahipliği yapıyor

Piri Reis Güzelbahçe öğrencileri Dijital Müze'yi keşfediyor

20 Aralık 2017-14 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Micro-Folie, Fransa dışında ilk kez İzmir’de, Fransız Kültür Merkezi’nde yer alacak.

Dijital Müze, sahne etkinlikleri, atölyeler ve bir oyun alanından oluşan Micro- Folie, özellikle Dijital Müze ile, her yaştaki izleyicilerine, Fransa’daki 8 önemli kurumda yer alan 250 başyapıtı dev ekranda görme ve inceleme olanağı sağlamaktadır. Proje dahilinde, Versailles Sarayı, Pompidou Merkezi, Louvre Müzesi, Picasso Müzesi, Quai Branly, Philarmonie, Universcience ve Ulusal Müzeler, Grand Palais gibi kurumlarda yer alan, antik çağlardan günümüze dek uzanan dönemi yansıtan 250 eser, rehber eşliğinde izlenebilecek.

Micro-Folie “Küçük Çılgınlık” izleyicilerine büyük kültürel kurumların hazinelerine dijital ortamda ulaşılabilirlik sağlamak, yeni eserlerin yaratılmasına öncülük etmek, bir araya gelmek ve kir alışverişinin yapılacağı bir alan sunmak suretiyle, samimi ve canlı bir ortam yaratmayı hede eyen bir kültür projesidir. Mimar Bernard Tschumi tarafından yapılan La Villette’teki "Folies" (çılgın kirler) kültür parkından yola çıkarak gerçekleştirilen bu yenilikçi proje Fransa İletişim ve Kültür Bakanlığı tarafından hayata geçirilmiştir.

bottom of page