top of page

KTSM'den öze dönüş projesi

Mekânları yaşatmayı önemseyen ve bu mekânlara yeni anlamlar katmak için çalışan Kale Grubu, dünyanın sanat ve tasarımla daha iyi bir yer olacağı inancını Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nde hayata geçirdiği projelerine de yansıtmaya devam ediyor. Entelektüel derinliğe ve birikime sahip fikirleri buluşturan önemli bir cazibe merkezi olma yolunda mesafe kat eden KTSM sanat, mimari, tasarım, ekoloji, gastronomi, arkeoloji ve seramik gibi farklı disiplinlerden katılımcılarla her ay gerçekleşen Topraklanma konuşma dizisinin ikincisine ev sahipliği yaptı





İnsanların kendi dünyalarından başlatacağı küçük değişimlerin birleşerek büyük bir harekete dönüşeceği inancıyla İyi Bak Dünyana hareketini başlatan Kale Grubu, KTSM’de dünyayı insan, mekân ve anlam üzerine kurgulayan projelere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Topraklanma adıyla hayata geçen çevrimiçi konuşma dizisinin ikincisi 14 Nisan Çarşamba günü sevenleriyle buluştu.


Sanatçı Yasemin Özcan tarafından kurgulanan çevrim içi konuşmalar dizisinin ikinci toplantısı, Büyükannenin Toprağı başlığıyla Yasemin Özcan, Gülşah Mursaloğlu ve Refik Akyüz’ü bir araya getirdi.


Geniş Açı Fotoğraf Ofisi’nin kurucularından Refik Akyüz, İstanbul’un çeperindeki evlerinin bahçesinde toprakla kurduğu derinlikli ilişkiye odaklanırken, sanatçı Gülşah Mursaloğlu, genellikle yerleştirme formu alan çalışmalarında maddenin failliğiyle, insanların ve diğer türlerin zamanla kurduğu ilişkilerle ilgileniyor.


Büyükannenin Toprağı başlıklı etkinliğini buradan izleyebilirsiniz.






Ağustos ayına kadar devam edecek projenin programını

Topraklanma Konuşma Dizisi Programı:

Mayıs 2021 - Kutluhan Özdemir (Çiftçi) & Sibel Horada (Sanatçı)

Haziran 2021 - Yiğit Ozar (Arkeolog) & Aslıhan Demirtaş (Mimar)

Temmuz 2021 - Evrim Kaya (Sinema Yazarı) & Serra Müderrisoğlu (Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi)

Ağustos 2021 - Ömer Selçuk Baz (Mimar)



 

Instagram & Twitter: ktsm_org

Facebook & YouTube: kaletasarimvesanatmerkezi


bottom of page