top of page

Kapı Açık Zaten

Plexus Müşterek Alan, ilk sergisi Kapı Açık Zaten ile 29 Şubat Cumartesi günü, saat 14:00’te Eminönü’ndeki yerinde açılıyor



Plexus sanatçı inisiyatifi, yeni nesil sanatçıların etkileşim, araştırma ve üretimine dair bir alan geliştirme motivasyonuyla Fatih, Mercan Mahallesi’nde yer alan mekânında Haziran 2019’da ortaya çıktı. Latince’de ağ/ağ yapısı anlamına gelen ve müşterekleşme pratiğini odağına alan Plexus, ihtiyaca göre yapılanan, sorgulayan ve iştirakçilerine çeşitlilik içerisinde var olabilecekleri bir zemin olmayı hedefliyor.


Yeni nesil sanatçıların bir araya gelip üretebilecekleri, üretimlerini sergileyebilecekleri, alternatif üretim ortamlarına dair tartışmalar yürütebilecekleri bir müşterek alan ihtiyacına karşılık ortaya çıkan Plexus Müşterek Alan'ın ilk sergisi Kapı Açık Zaten, Plexus sanatçı inisiyatifinden Öykü Naz Mustafaoğlu ve Berfin Binbir ile Çanakkale sub sanatçı inisiyatifinden İlayda Tunca’nın ortaklığında gerçekleşiyor.


29 Şubat günü açılacak olan Kapı Açık Zaten sergisi, 28 Mart 2020 tarihine kadar Pazar günleri hariç bir ay süreyle randevulu olarak görülebilir.

All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page