top of page

İstanbul’un yeni kültür mekânı Postane açılıyor


Sosyal, çevresel ve kentsel etki odaklı çalışmalara ve ortak kültürel üretimlere ev sahipliği yapacak bir mekân olarak tasarlanan Postane, 9 Ekim Cumartesi günü açılıyor



2020’den beri süren restorasyon çalışmalarıyla Galata’da İngiliz Postanesi olarak bilinen tarihi yapı, konumlandığı çevrenin ve temas ettiği canlıların iyilik halini besleyen açık, paylaşımcı, üretken ve onarıcı bir mekân olarak yeniden işlevlendirildi. Postane, yağmur suyunu biriktirip kullanarak doğal gıda yetiştirilen bir teras bahçesi; dayanışma temelli mutfak ve kafeteryası; yerel üreticiler, sosyal girişimler ve kooperatiflerle tüketicileri buluşturan adil ticaret birimi; ortak üretimi teşvik eden çalışma ve toplantı alanları; uzmanlık kütüphanesi; hikâye anlatıcıları için podcast ve video stüdyosu; ve kamusal etkinlikler için çok amaçlı salonu ile sosyal, çevresel ve kentsel etki odaklı çalışmalara ve ortak kültürel üretimlere ev sahipliği yapacak.



Postane’nin açılışıyla birlikte binaya özel üretilen bir dizi yerleştirme de yine bugün görülebilecek. Aslı Özdoyuran, Ekin Kano, Emirkan Cörüt, Mehmet Kentel, Yasemin Özcan ve Mekanda Adalet Derneği’nin işleri, Volkan Işıl ve Onur Temel’in Postane’nin restorasyonu ve açılış sürecinde çalışan kişileri çektiği kısa videolar bina içerisinde sergileniyor olacak. Ayrıca Postane Cafe, Postane Dükkan ve Postane Bahçe da tüm gün ziyarete açık olacak.



COVID-19 tedbirleri kapsamında binadaki doluluğu kontrol edebilmek için 10:00, 12:00, 15:00, 17:00 veya 19:00 saatlerinden birine yerinizi ayırabilir; katılmak için buradan kaydınızı yapabilirsiniz.

All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page