top of page

İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Örümcek Ağı


İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi İKÜSAG 14 Kasım - 7 Aralık tarihlerinde, Fırat Arapoğlu küratörlüğünde beş sanatçının işlerini bir araya getiren Örümcek Ağı sergisini ağırlıyor

Didem Erbas, Bilinmeyen Bölge, Kağıt üzerine karakalem, 2018

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi İKÜSAG, Fırat Arapoğlu küratörlüğünde düzenlenen Örümcek Ağı isimli sergiye ev sahipliği yapıyor. 14 Kasım - 7 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek sergi, örümcek ağı metaforu üzerinden çeşitli yeni sorgulama kanalları açıyor.

Başlık küratör metninde şu şekilde açımlanıyor “…Belirli aralıklarla örülen bir yapı ya da içsel örüntüyü tanımlarken ağ sözcüğünü kullanıyoruz. Farklı örümceklerin ürettiği ipliklerin çeşitliliği gibi siyaset, kültür, ekonomi ve sanatta da farklı ağ yapıları karşımıza çıkıyor…Bu kuşkusuz enformasyon kadar, dezenformasyon da üretir. İşte bu örümcek ağının ortasında yer alan birey/bireyleri sanat nasıl görünür kılabilir? Deştikçe karmaşıklaşan örümcek ağına dair nasıl bir farkındalık yaratılabilir?”

Krassimir Terziev, Geriye Dönüş ve Deja-vu Arasında III, Video, 9', 2018

Sergide beş sanatçının çalışmaları yer alıyor. İnsel İnal, Yeni Türkiye ve Krassimir Terziev Geriye Dönüş ve Deja-vu Arasında III isimli video çalışmaları, Didem Erbaş Sıcak Ağustos başlıklı tuvalleri ve Bilinmeyen Bölge başlıklı kağıt üzerine çalışmaları, Çağrı Saray Unutmanın Eşiği: Harita isimli dijital-baskı çalışması, Maria Papadimitriou ise Ulus-Ötesi isimli video-yerleştirmesi ile sergide yer alıyorlar. Sergi İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü’nde izleyicilere açık olacak.

İnsel İnal, Yeni Turkiye, Video, 2018, 4'33''

bottom of page