top of page

IMECE 2.0 devam ediyor


Ortak amaca hizmet etme usulü “imece”nin sanat alanında nasıl deneyimleneceğini sorgulayan sanat oluşumu

I ME CE’nin Barın Han’da devam eden sergisi I ME CE 2.0, bu hafta Pazar günü sona eriyor. Atölye ve sergi sürecinin kaydını tutan Ecem Arslanay’ın yazıları ise iki hafta daha Cuma günleri unlimitedrag.com'da yayınlanmaya devam edecek


Fotoğraf: Kaan Walsh


Esra Önel ve Mina Gürsel Tabanlıoğlu tarafından yürütülen I ME CE’nin bu sene Barın Han’ı mesken tutan atölye süreci 26 Aralık’ta başlamıştı. Sanatçının fikir sürecinden, eserin son formuna kadar tüm dönüşümünün kaydının tutulduğu ve izleyiciyle paylaşıldığı bu süreç seramik, video, yerleştirme, edebiyat, dans ve müzik gibi birçok farklı disiplinden üreticiyi bir araya getiriyordu. Atölye sürecinin sonunda çıktıların yanı sıra üretim süresince kaydı tutulan arşivin de bir arada paylaşıldığı sergi ise Barın Han’da devam ediyor.


Açık çağrı ve davet yoluyla atölye çalışmasına dahil olan sanatçılar, çalışmalarında üç̧ temel fikirden yola çıkıyor; “Barın Han’ın mekânsal özellikleri, tarihi ve çevresi”, “Barın Yazı ve Cilt Atölyesi’nin kurucusu merhum Hattat Emin Barın’ın icraatları” ile “Bir aylık üretim sürecinde gerçekleşen kişiler arası ve mekânla olan etkileşimler”.


Fotoğraf: Kaan Walsh


Bir aylık süreç̧ boyunca izleyiciye ve katılımcılar arası etkileşime açık atölye metodunu benimseyen I ME CE’nin, iş birliği içinde izleyiciyle buluşturduğu sergide süreç̧ boyunca ortaya çıkan eserler, açılış gününe kadar tamamlanmak zorunluluğunu taşımıyor. Sergideki kimi eserler 29 Ocak tarihine kadar soyuttan somuta dönüşüm sürecine devam ediyor. Mekânsal değişimi ön plana alan bu projede, yeni katılımcılar da atölye süresi boyunca sürece dahil olabiliyor.


I ME CE 2.0'nin katılımcıları arasında Alican Bekoğlu, Alper Goldenberg, Berfin Bilken, Beybin Başerdem, Ce_lab, Çağla Meknuze, Ecem Arslanay, Ecem Karslı, Esra Önel, İrfan Muhassıloğlu, Kaan Walsh, Lara Erdir, LÜTFÜ, Mina Gürsel Tabanlıoğlu ve Numan Okutan yer alıyor.


Atölye ve sergi sürecinin yazılı kaydı ise akademisyen ve eleştirmen Ecem Arslanay tarafından dört hafta boyunca Cuma günleri aks-endâz başlıklı yazı dizisiyle tutuluyor. Önümüzdeki iki hafta daha Cuma günleri paylaşılmaya devam edecek olan yazı dizisine unlimitedrag.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page