top of page

İstanbul Bienali'nin film seçkisi devam ediyor

İstanbul Bienali, her Cuma iki sanatçının filmini yedi günlüğüne ücretsiz olarak dijital erişime açmaya devam ediyor. Otuzu aşkın filmin yer aldığı seçki İstanbul Bienali'nin web sitesi ve İKSV'nin Vimeo hesabı üzerinden izlenebiliyor


Melvin Moti, Mahkumun Sineması, 35 mm film, 2008

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Bienali'nin, daha önce İstanbul Bienallerine katılan sanatçılarla işbirliği yaparak 3 Nisan'dan itibaren her Cuma dijital paylaşıma açtığı sanatçı filmleri, Mayıs ayında da yeni bir seçkiyle devam ediyor.

Bu kapsamda, 15 Mayıs tarihinde 13. İstanbul Bienali sanatçılarından Santiago Sierra'nın İçinden ve 16. İstanbul Bienali sanatçılarından Anna Bella Geiger'in Bürokrasi filmlerine yer veren seçki, 22 Mayıs tarihinde ise 14. İstanbul Bienali sanatçılarından Pierre Huyghe'nin Diriliş ve 16. İstanbul Bienali sanatçılarından Suzanne Husky'nin Yeryüzü Döngüsü Transı filmlerini izleyiciyle buluşturuyor.

Bienalin Mayıs ayı seçkisinde son olarak, 29 Mayıs tarihinde yayınlanacak olan 16. İstanbul Bienali sanatçılarından Melvin Moti'nin Mahkumun Sineması ve 15. İstanbul Bienali sanatçılarından Erkan Özgen'in Nefes isimli filmleri sunuluyor.

İçinde bulunduğumuz bu küresel süreçte sanatın daha yaygın bir erişim imkânına sahip olacağını umut eden İstanbul Bienali'nin sanatçılarının desteğiyle gerçekleştirdiği film seçkisinde Halil Altındere, Francis Alÿs, Volkan Aslan, Ozan Atalan, Ed Atkins, Alper Aydın, Rossella Biscotti, Kristina Buch, Vajiko Chachkhiani, Jonathas de Andrade, Elmas Deniz, Jonah Freeman & Justin Lowe, Jorge Galindo & Santiago Sierra, Amar Kanwar, Theaster Gates, Suzanne Husky, Pierre Huyghe, Emre Hüner, Rashid Johnson, Armin Linke, Maider López, Basim Magdy, Melvin Moti, Georgie Nettell, Erkan Özgen, Zeyno Pekünlü, Cheng Ran, Mika Rottenberg, Pelin Tan ve Anton Vidokle, Kaari Upson, Adrián Villar Rojas ve Phillip Zach gibi sanatçıların filmleri yer alıyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında, Yedinci Kıta teması odağında 16. edisyonunu gerçekleştiren İstanbul Bienali'nin her Cuma yedi günlüğüne ücretsiz olarak dijital erişime açtığı seçkiyi İstanbul Bienali'nin web sitesi ve İKSV'nin Vimeo hesabı üzerinden izleyebilirsiniz.

bottom of page