top of page

İMÇ 5533 ve 5. Blok

İMÇ (İstanbul Manifaturacılar Çarşısı)'de faaliyet gösteren bağımsız sanat inisiyatifi 5533, 2021’in ilk yarısında projesini yürütmesi için anahtar teslim ettiği Can Küçük ve sanatçının davetiyle bir araya gelen Ardıl Yalınkılıç, Ayçesu Duran, Cem Örgen ile SÜPER NORMAL’in yeni üretimlerine ev sahipliği yapıyor. Ayçesu Duran ve Cem Örgen’in işlerinden oluşan Birinci Bölüm, 15 Nisan’dan 21 Mayıs’a dek görülebilir



Solda: Cem Örgen, Gökyüzünde Saklanamazsın

Sağda: Ayçesu Duran, Rast



İMÇ (İstanbul Manifaturacılar Çarşısı)'de faaliyet gösteren bağımsız sanat inisiyatifi 5533, 2021’in ilk yarısında projesini yürütmesi için anahtar teslim ettiği Can Küçük ve sanatçının davetiyle bir araya gelen Ardıl Yalınkılıç, Ayçesu Duran, Cem Örgen ile SÜPER NORMAL’in yeni üretimlerine ev sahipliği yapıyor. İMÇ'de dolaşımda olan malzemelere ve çarşının sosyal ve fiziksel yapısına dair izlerin okunabileceği projeler, süreç içinde şekil alan bir programla izleyiciye sunuluyor. Mart ayında gerçekleşen Giriş bölümünü takiben Birinci Bölüm, Ayçesu Duran ve Cem Örgen’in işlerinden oluşuyor. Cem Örgen’in Gökyüzünde Saklanamazsın isimli sergisi 5533’te yer alırken Ayçesu Duran’ın yerleştirmesi Rast mekânın dışında, 5. blokta konumlanıyor. Birinci Bölüm, 15 Nisan’dan 21 Mayıs’a dek, Pazartesi’den Cuma’ya 11:00-17:00 saatleri arasında görülebilir.


Mart ayındakiGiriş bölümünde üç proje, izleyiciye kapalı olarak gerçekleşti. Can Küçük, buluntu metal parçalardan bir araya getirdiği kapı çanı Giriş’i, projenin habercisi olarak mekânın girişine yerleştirdi. SÜPER NORMAL, Katı Sıvı Katı isimli bir günlük etkinlikte kurşun dökme ritüelini kullanılan malzeme ve bilgi aktarma biçimleri üzerinden inceledi. Ayçesu Duran ise İMÇ’de satılan yer döşemelerinin çarşı içindeki depolanma ve sergilenme yöntemini kullanarak Log isimli bir oturma birimi üretti. Sanatçılar, Birinci Bölüm’ün ardından bağımsız ve ortak üretimlerini izleyiciyle paylaşmaya devam edecek.



Solda: Ayçesu Duran, Log. Ortada: Can Küçük, Giriş

Sağda: SÜPER NORMAL, Katı Sıvı Katı



Yılın ikinci yarısında 5533’ü Meltem Sarıçiçek devralacak.


*5333, Sanat İnisiyatifleri Sürdürülebilirlik Fonu 2020 – 2021 kapsamında SAHA tarafından desteklenmektedir.

bottom of page