top of page

İKSV’den yeni podcast serisi: Dile Kolay

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, yayımladığı yeni podcast serisiyle dile ve Türkçeye dair güncel meseleleri tartışmaya açıyor. Kültürün ayrılmaz bir parçası olan dilin sanat, bilim, toplumsal cinsiyet, sağlık, iklim krizi gibi çeşitli alanlarla olan etkileşimini ele alan serinin ilk iki bölümü, 12 Ocak’tan itibaren Spotify, Apple Podcast ve İKSV YouTube kanalında yayınlandı



İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) yeni bir podcast serisi yayımlıyor. İKSV’den Dile Kolay: Dilin Kültürle İlişkisi Üzerine Sohbetler başlıklı seri, Türkçeye kültür penceresinden bakarak dil etrafındaki güncel meseleleri tartışmaya açmayı hedefliyor.


Kültürün ayrılmaz bir parçası olan dil, bir yandan gündelik hayattan beslenerek dönüşüyor, bir yandan da nasıl yaşadığımızı etkiliyor. İKSV’den Dile Kolay podcast serisinde her hafta farklı konuklarla, bilimsel düşünceden sağlığa, toplumsal cinsiyetten sanata, sosyal bilimlerden iklim krizine, habercilikten yapay zekâya pek çok alanın dille etkileşimi ele alınıyor. Dilin nasıl kullanıldığı, dil etrafında ne tür soru ve sorunların şekillendiği üzerine tartışılıyor.



Her hafta yeni bir bölümle Spotify, Apple Podcasts ve İKSV YouTube kanalı üzerinden dinleyicilerle buluşacak olan İKSV’den Dile Kolay podcast serisi, 50. yılında vakfın dil konusunda yaptığı çalışmalara ekleniyor. Seriyi, Mümkün İletişim kurucu ortağı İlkay Baliç ile İKSV Kurum Kimliği ve Yayınlar Direktörü Didem Ermiş Sezer birlikte hazırlayıp sunuyor. Dile Kolay’ın jeneriğini ise Toprak Sergen seslendiriyor.



bottom of page