top of page

Hollanda Dans Tiyatrosu çevrimiçi olarak evinizde

Günümüzün önemli çağdaş dans topluluklarından biri olan Hollanda Dans Tiyatrosu'nun [Nederlands Dans Theater] genç kuşak temsilcisi NDT 2, yeni programıyla sahneye çıkıyor. Sudden and Suspended adlı program

21-22-23 Nisan tarihlerinde canlı yayınla üç eseri seyircilerle buluşturuyor


David Raymond ile Tiffany Tregarthen, Fathoms, NDT 2

Fotoğraf: ©Rahi Rezvani


Hollanda Dans Tiyatrosu'nun [Nederlands Dans Theater, kısaca NDT] genç kuşak temsilcisi NDT 2, Sudden and Suspended adlı program kapsamında Johan Inger'in IMPASSE adlı eserinin yeniden sahnelenmesiyle beraber, topluluğa konuk olarak dahil olan koreograf Edward Clug'un Cluster ve toplulukla ilk kez çalışacak olan koreograf ikili David Raymond ile Tiffany Tregarthen'in Fathoms adlı eserinin dünya prömiyerlerini sahneliyor.


Johan Inger, IMPASSE, Annika Verplancke, Kiran Bonnema, Cassandra Martin

Fotoğraf: ©Joris-Jan Bos


Romanya doğumlu Edward Clug, daha önce Stuttgart Balesi’nden Zürih Balesi’ne bir çok toplulukla beraber çalışmasına karşın NDT ekibiyle ilk defa 2015 yılında mutual comfort adlı eseriyle iş birliği yapmıştı. Fazlasıyla beğenilen eser, Clug'un Hollanda'da tanınmasını sağlamıştı. Clug'un şiirsel ancak dinamik bir bütünlük sağlayan eserleri, samimi ve duyusal hareketler içeriyor. Ödüllü koreograf, NDT ekibi ile katıldığı Sudden and Suspended programıyla beraber toplulukla beraber beşinci kez çalışmış olacak.


Tiffany Tregarthen ve David Raymond ikilisi ise dans topluluğuyla ilk kez aynı çatı altına giriyor. yer çekimine ters düşen sinematik ve deneysel çalışmalar üreten ikili, daha önce ünlü koreograf Crystal Pite’ın Kidd Pivot topluluğunda yer almıştı. 2007 yılında kurulan kendi toplulukları Out Innerspace bünyesinde geleneksel biçimleri ve dans olgusunu değişime uğratan eserler üretiyorlar.


Edward Clug, Cluster, Annika Verplancke, Kele Roberson, Auguste Palayer, Barry Gans, Rui-Ting Yu

Fotoğraf: ©Rahi Rezvani


Programa dahil olan üçüncü eser ise İsveçli koreograf Johan Inger ise eski bir NDT dansçısı. Dansçı olmanın yanı sıra 1995 yılından beri topluluk için koreografi üreten Inger, önceki yıllarda NDT ve Cullberg Balesi'nin turneleri kapsamında İstanbul'da da sahneye çıkmıştı. Sanatçının 2020 yılında NDT 2 için ürettiği IMPASSE adlı eserin teması, normalde eğlenceli ve lirik işler üreten sanatçı için farklı olarak durgunluk duygusunu işliyor. Akran baskısının bireysel gelişime olan engelleyici etkisini ve dünyayı toplu olarak sorgulama halini işleyen eser, akışkan hareketler ve güçlü ritimlerle sahneleniyor.


Sudden and Suspended, 21 Nisan'da Lahey'de yer alan Amare Tiyatrosu'ndaki prömiyerinden sonra 15 Haziran'a kadar Hollanda turnesinde olacak. Topluluğun 21-22-23 Nisan'daki gösterimleri ise internet siteleri üzerinden canlı olarak yayınlanacak.



bottom of page