top of page

Gurbette Hasret projesinin çıktıları KOLİ Art Space’te


KOLİ Art Space, 17 Aralık-31 Aralık 2021 tarihleri arasında, Türkiye’den Almanya’ya göç eden kadınların öykülerini müzik aracılığıyla anlatan Gurbette Hasret projesi sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, illüstratör ve tasarımcı Gizem Winter’ın illüstrasyonlarını, Polonyalı müzik araştırmacısı ve antropolog Kornelia Binicewicz’ın röportajlarıyla bir araya getiriyor



Özlemin, kişisel değişimin ve dönüşümün hikâyesini tarif eden projeye, sergi boyunca illüstrasyonlar ve müzikal hikâye anlatıcılığı eşlik ediyor. 2015’te kadınların ürettiği yerel müziği araştırmak amacıyla Türkiye’ye yerleşen, Polonyalı müzik araştırmacısı ve antropolog Kornelia Binicewicz’in (Ladies on Records), Türkiye’den Almanya’ya göç eden kadınların duygusal yaşantılarına odaklanıp kişisel özlem anlatılarını dinlediği projede kadınların biyografik ve müzikal anıları, zorlu bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçmelerine yardımcı olan şarkılara işlendi.


Köln merkezli illüstratör ve tasarımcı Gizem Winter ise projeyle birlikte göçün bireysel ve müşterek deneyimlerinden çıkan hikâyeleri resmetti. Winter’ın göç eden kadınların anılarından yola çıkarak ürettiği illüstrasyonlarını Binicewicz’ın aynı kadınlarla yaptığı röportajlarıyla bir araya getiren Gurbette Hasret projesi kadın göçünün anlamlı anlarını yakalamaya çalışan kayıtlar oluşturdu.


17- 31 Aralık 2021 tarihleri arasında KOLİ Art Space’de izlenebilecek olan Gurbette Hasret sergisi paralelinde 25 Aralık 2021 saat 21.00’de Ladies on Records ve DJ İpek eşliğinde Sound Talk ile “dinleme partisi” de izleyicilerle buluşuyor.

All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page