top of page

Grafik tasarımda: İllüstrasyon


Grafist 23: İstanbul Grafik Tasarım Günleri, 11-14 Kasım tarihleri arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesinde "illüstrasyon" temasıyla gerçekleşiyor

☕️ 1 dakikalık okuma

Mimar Sinan Güzel Sanatlar üniversitesi, Grafik Tasarım Bölümü ve GMK, Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu iş birliğiyle gerçekleşecek olan etkinlik, atölye çalışmaları, paneller ve seminerleri içeriyor. Programda, 11-13 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek Anita Kunz, Peter Ruge, Bürkan Özkan ve Başak Ürkmez - Işık Dikmen’in yürüteceği dört farklı atölye çalışmasına ek olarak, 14 Kasım’da MSGSÜ, Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda illüstrasyon üretimindeki farklı alan temsilcilerinin yer aldığı paneller düzenlenmesi planlanıyor.

"İllustrasyon" teması odağında gerçekleşecek oturumların ilki, Ethem Onur Bilgiç, Furkan ‘Nuka’ Birgün, Sedat Girgin, Sadi Güran katılımıyla, illüstrasyon üretimini dergi üzerinden yaygınlaştıran ve 15. yılını kutlayan Bant Mag öncülüğünde düzenleniyor. Program dahilinde, Ege Avcı, İlban Ertem, Lamia Karaali, Ersin Karabulut katılımıyla, Levent Cantek moderatörlüğünde ülkemizdeki farklı kuşaklardan katılımcılar ile çizgi roman üretiminin farklılaşmasının konuşulması hedeflenirken, programın Berna Gençalp moderatörlüğünde yazar Aytül Akal ve kitaplarını resimleyen Mustafa Delioğlu, Ardan Köprülüyan ve Zeynep Özatalay ile yazar - illüstrator ilişkisini ele alınacağı oturumla devam etmesi amaçlanıyor.

Program kapsamında, 11-13 Kasım tarihlerinde gerçekleşen atölye çalışmalarındaki üretimlerin de halka açık olarak sunulması hedeflenirken; Grafist 23: İstanbul Grafik Tasarım Günleri etkinliğinin, Yurdaer Altıntaş anısına yapılacak sunumun ardından programın son paneli Peak Games’in oyun tasarım süreçleri üzerine hazırladığı bir sunumla tamamlanması planlanıyor.

All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page