top of page

Fahrelnissa Zeid Sözlüğü için açık çağrı


Geçtiğimiz haftalarda Doğan Kitap’tan çıkan Unlimited’ın da daimi yazarı olan Dr. Necmi Sönmez’in Fahrelnissa Zeid Sözlüğü, Zeid’in sanatını, neden-sonuç ilişkileri çerçevesinde anlayıp yorumlayarak, renklerinin, formlarının ayrıcalığını keşfetmek isteyenler için bir kılavuz olarak tasarlandı. Yakında sanal bir sergi aracılığıyla okuyucularıyla buluşacak olan kitap hakkında Doğan Kitap’ın başlattığı açık çağrıya destek oluyoruz ve Fahrelnissa Zeid’in izini sürmek için tüm sanat meraklılarını davet ediyoruz



14 yaşından beri resim yapan Fahrelnissa Zeid’in yaşama ve sanatına tanıklık eden resimlerini, belgeleri arıyoruz. Koleksiyonunda, arşivinde Zeid’e ait resim, fotoğraf, mektup, davetiye, afiş, katalog gibi belgeler olan sanat meraklılıkları için bu bir açık çağrıdır. İstanbul, Bağdat, Londra, Paris, Ischia, Amman’da yaşayan, dünyanın dört bir yanına olan yolculuklarında eserler üreten Fahrelnissa Zeid’in izini sürmek, çalışmalarının kaderini takip etmek istiyoruz.


Anlatılmayan hikayeler, bilinmeyen gerçeklerin peşindeyiz. Bu malzemelerin fotoğraf ve filmini Instagram ve Twitter üzerinden #fahrelnissazeidsozlugu etiketiyle paylaşıma açılması bu çılgın sanatçının bilmediğimiz özelliklerini gündeme getirecek. Çağrıya katılan belgeler Fahrelnissa Zeid Sözlüğü’nün yazarı Dr. Necmi Sönmez tarafından incelenip, yorumlanacak.

bottom of page