top of page

Doodles koleksiyonu


El yapımı çağdaş halılar üreten cc-tapis, 9-31 Ekim tarihleri arasında Milano showroom'unda İngiliz tasarımcı Faye Toogood'un Doodles isimli halı koleksiyonunu sergiliyor

☕️ 2 dakikalık okuma

cc-tapis & Faye Toogood, Doodles, 2019, Fotoğraf: Omar Sartor

Faye Toogood ve cc-tapis iş birliğiyle oluşturulan koleksiyon, altı farklı parçadan oluşuyor. Seri, Toogood'un tekstil ürünlerini, kendine özgü tarzıyla, farklı yükseklik ve dokular oluşturup, soyutlayarak bir araya getirdiği sanat eserlerini odağına alıyor. Koleksiyonu merkeze alacak şekilde, minimal bir yaklaşımla mekan kurgusu yapılan sergide, duvar boyunca yerleştirilen sanat eserlerinin koleksiyonla bağlamsal bir diyalog kurması hedefleniyor.

cc-tapis & Faye Toogood, Doodles, 2019, Fotoğraf: Omar Sartor

Halıları oluştururken, Toogood'un el yapımı sanat eserlerini birebir kopyalamayı değil, her bir parçanın zenginliğini ortaya çıkarmayı hedeflediklerini belirten cc-tapis sanat yönetmeni Daniele Dora, 12 aydan fazla süren üretim sürecinde, Toogood'un eserlerindeki renk ve gölge kullanımını koleksiyona aktarmayı amaçladıklarını ekliyor.

cc-tapis & Faye Toogood, Doodles, 2019, Fotoğraf: Omar Sartor

Nepal'de, Tibetli dokumacılar tarafından, seri üretimden uzak, ekolojik kaygılar gözetilerek, Himalaya yününden üretilen koleksiyon, genel estetiğini Toogood'un yeni stiller keşfetme konusundaki sezgileri ve el yapımı sanat eserleri üzerine kurarken, sanatçının eserlerindeki birleştirme ve dikiş detaylarından faydalanarak, çeşitli renkteki dokuların, farklı yüksekliklerde bir araya gelmesinden oluşturuluyor. Halılarda kullanılan ana renkler, Toogood'un kişisel paletinden gelirken, ikincil tonlar çevresindeki mimariye ve ışığa bağlı olarak değişiyor.

Dokuma kültürünün çağdaş bir yorumu olan Doodles koleksiyonu, 31 Ekim'e kadar cc-tapis Milano showroom'unda görülebilir.

bottom of page