top of page

Carre d’Artistes İstanbul sunar: TAYF


Soyut-geometrik sanat türünde işler üreten Oğulcan Kuş’un TAYF başlıklı kişisel sergisi, Carre d’Artistes İstanbul’da devam ediyor. 25 Eylül’de açılışı gerçekleşen sergi, sanatçının sadece deneyimlerini değil, rüyalar veya soyut düşünceler gibi metafizik olanları da yansıttığı çalışmalarını izleyiciyle buluşturuyor



20 yıl önce Fransa’da kurulan ve bugün 30’dan fazla şehirde yer alan Carre d’Artistes, sunduğu mekân ve “herkes için sanat” anlayışıyla genç ya da keşfedilmemiş sanatçıları izleyiciyle bir araya getirmeye, galerinin İstanbul’daki mekânında genç sanatçı Oğulcan Kuş’un TAYF başlıklı sergisiyle devam ediyor.


2017’den bu yana birçok karma ve kişisel sergide işlerine yer verilen sanatçı, ilhamını fiziksel dünya ile sınırlandırmazken, rüyalar veya soyut düşünceler gibi metafizik olanlara da sanatında alan açıyor. Renk seçimi ve geometrik desenleri, üzerine deneyler yaptığı özgür bir çalışma alanı olarak tanımlayan Kuş, merak uyandıran gizemli imgelerden ilham alırken, tüm bu fikirlerin bilinçaltında bağlantılı olduğu noktayı keşfederek, bu keşfini pratiği aracılığıyla tuvaline aktarıyor. Böylece izleyiciyi kendi gözünden kendi yaşam deneyimlerini ve dünyayı iki boyutlu olarak gözlemle fırsatını yakalamaya davet eden sanatçı, yaşadıklarını sade fakat bir o kadar da renkli bir şekilde izleyiciye iletmeyi amaçlıyor.


Oğulcan Kuş’un TAYF adlı sergisi Beyoğlu’nda Yeni Çarşı Caddesi’nde yer alan Carre d’Artistes İstanbul Sanat Galerisi’nde ziyaret edebiliyor.



bottom of page