top of page

Cappadox 2018 Çağdaş Sanat Programı açıklandı


Bu yıl 14-19 Haziran tarihleri arasında Sessizlik temasıyla Volkswagen ana sponsorluğunda gerçekleşecek Cappadox 2018’in Çağdaş Sanat Programı belli oldu. Türkiye’den ve uluslararası çağdaş sanat dünyasından isimlerle şekillenen çağdaş sanat programının küratörlüğünü Fulya Erdemci ve Ilgın Deniz Akseloğlu (Yardımcı Küratör) üstleniyor

Cappadox 2018, Fotoğraf: Ilgın Deniz Akseloğlu

Pozitif deneyimiyle düzenlenen Cappadox’un 14 Haziran – 9 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek çağdaş sanat sergisinde Ali Kazma (İstanbul), Aydan Murtezaoğlu & Bülent Şangar (İstanbul), Babi Badalov (Paris), Bettina Hutschek (Berlin/Valletta), Cansu Çakar (İzmir), Chapuisat Kardeşler (Cenevre), Erkan Özgen (Diyarbakır), Haig Aivazian (Beyrut), Hale Tenger (İstanbul), İnci Eviner (İstanbul), RAAAF (Amsterdam), Rossella Biscotti (Brüksel/Roma), Sarkis (Paris/İstanbul) ve Susan Philipsz (Stockholm/Berlin)’in bağlama duyarlı ve mekana özel projeleri yer alıyor.

Cappadox 2018’in Çağdaş Sanat Programı’nda Sessizlik teması etrafında düşünülen ve üretilen işlerin yanısıra, tematik yürüyüşler ve çağdaş sanat turları da var. Başlangıcından beri her yıl Kapadokya’nın farklı ilçe ve vadilerine yoğunlaşan Cappadox Çağdaş Sanat Programı, bu yıl Ortahisar’a odaklanıyor. Bölgenin en büyük peribacasına sahip olan Ortahisar, Balkan Deresi Vadisi’yle iç içe geçen eşsiz konumuyla çağdaş sanat sergisi ve etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Bu sene Cappadox Çağdaş Sanat Programı’nda 20 uluslararası sanatçı, sanatçı grubu ve katılımcının ses ve ışık yerleştirmelerinden performansa, video ve mekânsal yerleştirmelere uzanan yeni projeleri yer alıyor. Ayrıca, Ortahisar’ın eski fotoğraflarından oluşan bir sergi de Ortahisar meydanında gösterilecek.

Çağdaş Sanat Programı’nın önceki yıllarda başlattığı Kapadokya florasının ve jeolojik oluşumunun deneyimlendiği Flora Yürüyüşleri ve Jeoloji Gezileri de devam ediyor. Sergi 9 Temmuz 2018’e kadar izlenebilir.

Cappadox 2018 Programı

İlk yılından beri katılımcılarıyla şekillenen Cappadox’un dördüncü edisyonu, katılımcıları Kapadokya’nın katmanlı coğrafyasında gün boyu devam edecek müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava etkinliklerini deneyimlemeye davet ediyor. Paket biletlerinin satışta olduğu ve tekil biletlerin de 9 Nisan tarihinde satışa çıktığı Cappadox 2018’in tüm programına cappadox.com adresinden ulaşılabilecek.

Cappadox'un bu yılki müzik programında Mulatu Astatke, Duman, Kalben, Tsu!, Nicola Cruz, Christian Löffler (Live), ALA.NI, BaBa ZuLa, Birsen Tezer, Ceylan Ertem, Gaye Su Akyol, Islandman, Flamingods, Feathered Sun, Fontän, Ahmet Aslan, Gigi Masin, Dwarfs of East Agouza, Populous, Chihei Hatakeyama, Dijf Sanders, Cero 39, Yazz Ahmed ve daha fazlası yer alacak. Müzisyenler, Cappadox’a özel tasarlanan sahnelerde doğayla iç içe özgün konserler verecek.

Cappadox 2018’de, katılımcılar Mustafa Otar önderliğinde yapılacak Doğada Açık Ateşte Pişirme, Gurme Tadım, Piknik ve bu sene ilk defa gerçekleşecek Gece Atıştırması etkinlikleriyle Kapadokya coğrafyasının tatlarıyla buluşacak. Cappadox’ta bu yıl da sessiz yürüyüşler, vadi yürüyüşleri, vadi koşuları, bisiklet turları, yoga ve meditasyon etkinliklerinin yanı sıra bu sene eklenen Sessiz Sinema ve Gece Seyri deneyimleriyle dolu bir açık hava programı var.

bottom of page