top of page

Borusan Sanat’ta ikinci dönem başlıyor


2022 sezonuna yeni programıyla başlayacak olan Borusan Sanat, BİFO, Borusan Müzik Evi ve Borusan Quartet ile yine pek çok sanatçıyı ve şefi ağırlamaya hazırlanıyor. Gelenekselleşen yeni yıl konserinde ise Patrick Hahn yönetimindeki BİFO, müzik dünyasının en prestijli yarışmalarından biri olan Çaykovski Yarışması birincisi, geçtiğimiz sezon Valery Gergiev ve Mariinsky Tiyatrosu’nda performanslarını sunan Sergei Dogadin’e eşlik ediyor



Rostropoviç Festivali, Kissinger Sommer ve Rheingau Musik gibi dikkat çekici etkinliklerde de dinleyenleriyle buluşan Dogadin, St. Petersburg Konservatuvarı ve Uluslararası Menuhin Müzik Akademisi’nde eğitim görmüş. Patrick Hahn yönetimindeki BİFO’nun yeni yıl konseri programı Gershwin’in sevilen orkestral eserlerinden Girl Crazy Uvertürü ile başlayıp, Çaykovski'nin zafer ve enerjiyle dolu başyapıtı 1812 Uvertürü ile son bulacak.


2022 sezonu boyunca ise Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşecek konserlerinde aralarında Gökhan Aybulus, María Dueñas, Kian Soltani’nin yer aldığı solistlere eşlik ederken, onursal şef Gürer Aykal, BİFO daimi konuk şefi Patrick Hahn, Diego Matheuz ve Ryan Mcadams BİFO’yu yönetecek.


Sergei Dogadin & Patrick Hahn, Borusan Yeni Yıl Konseri


🔸Borusan Müzik Evi’nde eklektik bir program


Borusan Müzik Evi yeni sezonda da sahnesinde ağırladığı birbirinden farkı sanatçıların çalışmalarını dinleyicilerine ulaştırmaya devam edecek. 13 Ocak’tan itibaren 2. dönem konserlerine başlayacak olan Borusan Müzik Evi, Anıl Eraslan, Şevket Akıncı, Korhan Argüden, Ali Onur Olgun, Oğuz Büyükberber Trio, Sigrid Horn, LBT, Bloom In Dot, Rycardo Moreno Trio ve Cenk Erdoğan gibi isimleri ağırlamaya hazırlanıyor.


🔸Borusan Quartet’te piyano dinletisi

Müzikseverler tarafından ilgiyle takip edilen oda müziği topluluğu Borusan Quartet ise, 2. dönem programında genç piyanist Iraz Yıldız’ı konuk ederek klasik müzik devlerinden Schumann, Maurice Ravel, Edvard Grieg, Erik Satie ve Frédéric Chopin’in yapıtlarından bir seçki sunmaya hazırlanıyor.


🔸borusansanat.tv’de ücretsiz konser yayınları


Borusan Müzik Evi, Borusan Quartet ve BİFO tarafından gerçekleştirilen ve beğeni ile takip edilen konserlerin kayıtları ise borusansanat.tv platformu üzerinden izleyicisini bekliyor. Karnaval.com üzerinden yayın yapan Borusan Klasik’e İnternet’te karnaval.com/borusanklasikdinle adresinden ulaşabilir, mobil ortamda Karnaval uygulamasıyla, ya da Karnaval Radyo uygulamasıyla dinleyebilirsiniz.


Borusan Sanat’ın sezon boyu düzenlediği tüm konserlerin biletlerini ise passo.com.tr adresi üzerinden satın alabilirsiniz.

bottom of page