top of page

Borusan Müzik Evi'nde yeni sezon


10. yılını kutlayan Borusan Müzik Evi, 2019-2020 sezonu kapsamında yeni müzik, elektronik, dünya ve caz müziğin önde gelen isimlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Sezon, 8-9 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Noise İstanbul Festivali'yle başlıyor

☕️ 5 dakikalık okuma

Kökeni İtalyan fütürist sanatçı Luigi Russolo’nun 1913’te yaptığı öncü çalışmalara dayanan noise müziğin Türkiye'deki öncü ismi deneysel müzisyen Batur Sönmez'in de sahne alacağı, Noise İstanbul Festivali; noise, deneysel, avangard müzik ve ses sanatı örneklerini bir araya getirecek. Festival kapsamında, ilk gün Hiroshi Hasegawa, Dominic Guerin a.k.a. Tone Generator, Francisco Meirino, ODRZ ve Batur Sönmez'in ; ikinci gün ise KK Null, Rapoon, Alexei Borisov ve Hugo Paquete'nin sahne alması planlanıyor.

David Torn, Tim Berne, Ches Smith

Noise İstanbul Festivali’nin ardından Borusan Müzik Evi’nde Kasım ayı etkinlikleri, Kod Müzik işbirliğiyle düzenlenen Nova Muzak serisinin 30. konseriyle devam edecek. Bu kapsamda Borusan Müzik Evi, 15 Kasım Cuma akşamı avangard caz müziğin öncülerinden; David Torn, Tim Berne ve Chess Smith’i ağırlayacak. Konser kapsamında, Nova Muzak serisinin yenilikçi ve dinamik yapısına paralel olarak, üçlü; ECM etiketiyle çıkan son kayıt çalışmaları Sun of Goldfinger'i seslendirecek. Nova Muzak serisi, 7 Aralık’ta elektronik beatler, ters ritimler, garip gürültüler, gırtlaktan şarkılar, melodilerden oluşan repertuvarıyla Aïsha Devi’yi ve deneysel/avangard yeraltı müziğinin öncülerinden Common Eider ve King Eider’i konuk ederken, serinin 14 Aralık’ta düzenlenecek bir diğer konserinde, sahnede drone, deneysel doom, noise gibi popüler müziğin sert ve uç taraflarında yer alan tür ya da stillerin bir birleşimi olan müzikler üreten Gravetemple yer alacak.

Musica Sequenza, Fotoğraf: Yoann Pisterman

Borusan Müzik Evi’nde Kasım ayında ayrıca, 16 Kasım Cumartesi akşamı, Burak Özdemir’in mitolojik dünyadan etkilenerek, Berlin merkezli topluluk Musica Sequenza için ürettiği tarihi barok enstrümanlarıyla elektronik müziğin birleşiminden oluşan Hermes adlı projesi sahnelenecek. 30 Kasım Cumartesi akşamı ise köklere ve aidiyete dair dünyaların birleştiği bir müzikal anlatı yaratan, Almanya doğumlu Kosova kökenli sanatçı ANDRRA sahnede olacak.

Borusan Müzik Evi sahnesinin 2019-2020 sezonu, içlerinde SIFIR, Timuçin Şahin Quartet, So Duo, Steve Gorn, Black Pencil, Hakan Ali Toker, Nona Ensemble, Otis-Öktem-Futacı Trio, İkiz Cabin Crew, Linet Şaul, Diego Leveric, Bülent Oral, Ayşe Lebriz Berkem, DİSKANT, Brassolist, Ceren Gündoğdu, Akın Sevgör, Lift Off ve Mercan Dede'nin olduğu sanatçı ve toplulukların konseriyle devam edecek.

Aïsha Devi, Fotoğraf: Emile Barret

Ocak ayında, elektronik/deneysel türde müzik yapan ve çıkış noktasını gürültünün sese dönüşme anından alan, Zafer Aracagök’ün projesi SIFIR; 17 Ocak Cuma akşamı sahne alırken, Timuçin Şahin'in Mark Ferber, Cory Smythe ve Matt Pavolka gibi caz ve doğaçlama dünyasının önemli isimleriyle oluşturduğu Timuçin Şahin Quartet ise 24 Ocak tarihinde Borusan Müzik Evi’ne konuk olacak.

20 Şubat tarihinde ise, So Duo ve Grammy ödüllü bansuri ve Hint klasik müziği Hindustani sanatçısı Steve Gorn'u ağırlayan Borusan Müzik Evi etkinlik programı, 21 Şubat tarihinde çağdaş yapıtları; tarz çeşitliliği ve kompozisyon teknikleriyle yeniden yorumlayan Black Pencil'in Sit Fast ismini verdiği konseriyle devam edecek. 22 Şubat'ta Hakan Ali Toker, etnik caza yoğunlaştığı Şehir Hayatı projesiyle Borusan Müzik Evi’ne konuk olurken, Borusan Müzik Evi'nde Şubat ayı programı; 29 Şubat'taki Türkiye’nin çeşitli yerlerinden dokuz müzisyenin bir araya gelerek kurdukları Nona Ensemble konseriyle sona erecek.

27 Mart tarihinde ise Borusan Müzik Evi, ilk defa bir araya gelen üçlü; Otis Sansjö, Volkan Öktem ve Korhan Futacı ile Robert Sinan Mehmet İkiz'in topluluğu İkiz Cabin Crew'u buluştururken, program, 3 Nisan akşamı Shakespeare ve Müzik başlıklı konserle Linet Şaul, Diego Leveric, Bülent Oral ve Ayşe Lebriz Berkem'i deavm edecek. Nisan ayında ayrıca, çağdaş dünya müziğinin önemli yapıtlarını repertuvarına almayı hedefleyen DİSKANT 4 Nisan'da vereceği konserle İlhan Usmanbaş’ın 99. yaş gününü Borusan Müzik Evi’nde kutlarken, 9 Nisan Perşembe akşamı ise klasik, caz, pop, R&B ve Anadolu türkülerinden oluşan repertuvarıyla Brassolist, Ceren Gündoğdu'nun katılımıyla Borusan Müzik Evi'ne konuk olacak. Nisan ayının son konserinin ise, 11 Nisan'da müzisyenleri neyin birleştirdiğini ve müzisyenlerin neyi birleştirdiğine dair çalışmalarını genişleten Lift Off'la gerçekleşmesi planlanıyor.

2019-2020 sezonu boyunca yeni müzik, elektronik, dünya ve caz müzik üzerine çalışan birçok sanatçıyı konuk edecek Borusan Müzik Evi'nde konser programı 8 Mayıs tarihinde Mercan Dede'nin Secret Tribe projesiyle son bulacak. Borusan Müzik Evi sezon programına ve konserler hakkında ayrıntılı bilgiye www.borusansanat.com’dan ulaşılabilirken, biletler biletix’ten temin edilebilir.

bottom of page