top of page

border_less Kitap Fonu 2021 için başvurular devam ediyor


Yayını olan, metin üzerine çalışan sanatçı ve inisiyatifleri; müze, galeri, kurum, enstitüleri, dernekleri ve yayınevlerini bir araya getiren border_less ARTBOOK DAYS bu yıl 26-28 Mayıs tarihleri arasında Bilsart’ta gerçekleşiyor. border_less Kitap Fonu 2021 başvuruları ise 19 Nisan tarihine kadar devam ediyor


border_less ARTBOOK DAYS, 16-18 Ekim 2020, Fotoğraf: Elif Kahveci


border_less, her sene gerçekleşen ARTBOOK DAYS edisyonu öncesi yaptığı açık çağrı ile daha önce kapsamlı bir kitabı basılmamış ve üretim aşamasında olan bir sanatçı kitabı için fon sağlamaya devam ediyor. Farklı sanat profesyonellerinden oluşan kitap fonu jürisinin başvurular arasından değerlendirip seçeceği kitap projesinin Mayıs ayında border_less sosyal medya hesaplarından duyurulması planlanıyor.

2021 yılının Kitap Fonu jürisinde küratör ve yazar Kari Conte, küratör ve sanat tarihçi Duygu Demir, sanat danışmanı ve koleksiyoneri Selen Sarıoğlu Süloş yer alıyor. 19 Nisan’a kadar devam edecek fon başvurusu detayları ve katılım koşullarına border_less web sitesinden ulaşılabiliyor.


Soldan sağa: Duygu Demir (Küratör & Yazar), Kari Conte (Küratör & Yazar), Selen Sarıoğlu Süloş (Sanat Koleksiyoneri & Danışmanı, Cultureist Direktörü)


border_less Kitap Fonu 2020 yılında Gamze Büyükkuşoğlu, Avi Lubin, Ali Taptık, Mari Spirito, John Tain ve Hrag Vartanian'dan oluşan jüri ve border_less ekibinin kararıyla Esra Oskay'ın Ayvazovski ve Diğerleri: Resmi Makam Odalarının Resimli Bir İncelemesi projesine verildi. Esra Oskay’ın Ka Fotoğraf Geliştirme Atölyesi tarafından tasarlanan kitabının lansmanı border_less ARTBOOK DAYS 2021’de gerçekleşecek.


border_less Kitap Fonu, 2019 yılında Merve Akar Akgün, Av. Selim Bilen, Merve Elveren, Sevim Sancaktar, Nicole O’Rourke ve Mosaic Art Foundation temsilcisinden oluşan jürinin kararıyla iki proje arasında eşit olarak bölünmüştü, fonu kazanan projeler; Didem Özbek, Türkiye Bibliyografyası ve Metehan Özcan x KartonKitap iş birliğinde üretilen Resimli Bilgi –Ek* olarak belirlenmişti.

bottom of page