top of page

Bleu Mode'un Tokyo/Unpublished sergisi İstanbul'da


Les Benjamins ve Leica işbirliğiyle, ünlü moda fotoğrafçısı Bleu Mode’un daha önce yayınlanmamış en özel karelerinden oluşan Tokyo / Unpublished sergisi, 1 Mart'a dek Les Benjamins İstanbul Flagship mağazasında sergilenecek

Bleu Mode, Tokyo / Unpublished sergi görüntüsü

Tasarımlarında hikayeleri, kültürleri ve gelenekleri bir araya getirerek günümüz sokak modasına yansıtan Les Benjamins ve Leica, Bleu Mode olarak tanınan dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Julien Boudet’yi, Tokyo / Unpublished sergisi için İstanbul’da ağırlıyor. Boudet’nin Leica SL ve CL ile çektiği ve Tokyo’nun mimari yapısını gözler önüne seren; daha önce yayınlanmamış özel fotoğrafların oluşan Tokyo / Unpublished sergisinin açılışı, Les Benjamins Flagship mağazasında, moda ve sanat dünyasını bir araya getiren özel bir davetle 29 Ocak Salı akşamı gerçekleşti. Tokyo / Unpublished, 1 Mart 2019 tarihine kadar Les Benjamins Flagship mağazasında sergilenecek.

Kariyerinin başlarında mimari fotoğraflar çeken Bleu Mode (Julien Boudet), New York moda haftası sırasında çektiği fotoğraflar sonrası lensini moda haftalarındaki sokak stilini görüntülemek üzere "insanlar”a çevirdi. Bugüne kadar Louis Vuitton, Burberry, Moncler, Adidas, SHISEIDO gibi markalarla çalışan Boudet, aynı zamanda Les Benjamins İlkbahar / Yaz 2019 koleksiyonu Tokyo’da gerçekleşen özel bir çekimle Leica ile fotoğrafladı.

Les Benjamins İlkbahar/Yaz 2019 koleksiyonun Japonya’dan yola çıkan teması, spor giyim ile özel dikimin arketiplerini bozup, hibrit formlarda bir araya getirme üzerine kurulu. Markanın İlkbahar/Yaz 2019 koleksiyonu için, klasik sokak giyimi kodları altüst ediliyor, Japon iş giyiminin ciddiyeti, yeni orantılar ve işlevsellik yaratmak amacıyla athleisure stillerle buluşturuluyor.

Fotoğraf sanatını ve Leica dünyasını tanıtmak için görsel sanatlar ve fotoğrafçılık arasında köprü kurmaya odaklanan Doğuş Grubu bünyesindeki Leica Camera Türkiye, bomontiada’da konumlanıyor. Bünyesinde barındırdığı Leica Store İstanbul, Leica Gallery İstanbul ve Leica Akademie eşliğinde bütünleşen Leica Camera, ev sahipliği ve sponsorluğunu yaptığı sergiler vasıtasıyla uluslararası sanat arenasında yer edinmiş sanatçıların yanı sıra keşfedilmeyi bekleyen genç sanatçılar için de bir platform olmayı amaçlıyor.

Alışveriş deneyimini baştan yaratarak, İstanbul’un kreatif çevrelerini buluşturan, çağdaş moda, tasarım, fotoğrafçılık, teknoloji ve yeni yetenekleri sergilemeye odaklı Les Benjamins Flagship mağazası, Leica iş birliğiyle gerçekleştirdiği Tokyo / Unpublished fotoğraf sergisi ile Bünyamin Aydın’ın yaşam boyu fotoğrafçılık tutkusunu yeniden vurguluyor. Julien Boudet’nin daha önce yayınlanmayan 12 özel fotoğrafın sergilendiği, Leica sponsorluğunda gerçekleşen Tokyo / Unpublished 1 Şubat – 1 Mart 2019 tarihleri arasında Les Benjamins Flagship mağazasında ziyaret edilebilir.

bottom of page