top of page

Ayağımı dışarı attım mı...


Gösteri sanatları editörümüz Ayşe Draz ve sanatçı Marlin de Haan'ın etraflarındaki insanlara kamusal alana dair anılarını ve çağrışımlarını sorararak gerçekleştirdikleri Once I set foot outside (Bir kez ayağımı dışarı attım mı) isimli performatif enstalasyon Bomontiada Alt'ta 7-9 Haziran 2018 tarihleri arasında görülebilecek

Ayşe Draz ve Marlin de Haan, de Haan’ın 2016/2017 yılındaki misafir sanatçı programı esnasında İstanbul’da tanıştılar. İstanbul/Türkiye’de yaşayan ve çalışmalarına devam eden Ayşe Draz, tiyatro alanında performansçı ve dramaturg olarak eğitim almış olmasına rağmen, hem bir uygulamacı hem de araştırmacı olarak tiyatronun yanı sıra dans, plastik sanatlar ve farklı sanatsal disiplinler arasında kategorize edilmemiş alanlarla ilgilenmekte. Düsseldorf, Almanya bazlı Marlin de Haan ise sanat mekanları ve kamusal alanlarda sergiler, performanslar ve sahne tasarımları gerçekleştirmekte.

Her iki sanatçı da belli sanatsal disiplinlere özgü konvansiyonları sorgulayan, inceleyen ve onlara meydan okuyan bir sanat yapma biçimi ile ilgilenmekte. Belirlenmiş kategorilere meydan okuyan ve en çok bu araçlarla haşır neşir olduklarından teatral araçları kullanarak sanatsal deneyimler gerçekleştiren sanatçılar, tamamlanabilmesi için izleyicinin bakış açısını zorunlu kılan işler üretmekle meşguller.

De Haan ve Draz yola, etraflarındaki insanlara kamusal alana dair anılarını ve çağrışımlarını sormak üzere hazırladıkları soruları göndererek koyuldular. Şimdi de bu malzeme ve birlikte çalıştıkları performansçılar ile kara kutu bir mekânı bir kaide veya hafıza dönüştürücü olarak kullanmak üzere sanat mekânına giriyorlar. Once I set foot outside (Bir kez ayağımı dışarı attım mı) parçalı imgeler, metinler ve sahnelerle seyirciyi gözlem ve kendi çağrışım seçkisini yapmaya davet ediyor.

Süre: 30 dakika

Dil: İngilizce

Sınırlı seyirci.

Biletler www.mobilet.com üzerinden ve kapıdan alınabilecek.

bottom of page