top of page

Bilsart'tan video sanat üretimleri için açık çağrı


Bilsart, yeni video çalışmasını tamamlaması adına bir sanatçıya üretim desteği vermek üzere açık çağrı yapıyor. Video sanatı üzerine çalışan herkesin başvurabileceği çağrı için son tarin 25 Şubat 2022



2018 yılından bu yana hem genç hem de deneyimli sanatçıların çağdaş video sanatı üretimlerini her 15 günde bir değişen bir programla sunan Bilsart; yayınladığı ikinci açık çağrı ile Aslı Seven, Hülya Özdemir ve Nazlı Pektaş'tan oluşan seçici kurulun değerlendirmeleri sonucu belirlenecek yeni bir video işine üretim desteği sağlıyor. Çalışma süresi sonucunda tamamlanan eserin Bilsart’ın ev sahipliğinde Kasım 2022’de sergilenmesi planlanıyor.


Seçilen projeye sağlanacak üretim desteği 25.000 TL olup, Bilsart’ta sergilenmesinin ardından eserin bir edisyonu Bilsar Koleksiyonu’na dahil ediliyor. Başvuru sahiplerinin başvurularının alındığına dair bilgilendirici bir e-mail alacakları süreç boyunca, seçici kurul, değerlendirme sürecinde sona kalan başvuru sahipleriyle bir kereye mahsus yüz yüze ya da çevrimiçi görüşme talep edebiliyor.


Son aşamada seçilen başvuru sahibi e-mail ile bilgilendirilirken, sonuç Bilsart'ın Instagram hesabı üzerinden de duyuruluyor. Katılım için aşağıda belirtilen başvuru koşullarına uygun olarak vote.bilsart.com adresinde yer alan başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulup kaydedilmesi gerekiyor:


Elif Biradlı’nın Bilsart ev sahipliğinde sergilenen Paket III adlı video çalışmasından bir görsel


Başvuru Koşulları:


-Tek/çok kanallı video eserleri ve video eserler odağında diğer sanat pratiklerini (enstalasyon, performans, resim, heykel vb.) beraberinde barındırabilecek projeler için geçerlidir. İçerisinde hareketli görüntüye dair çalışma olmayan başvurular katılım koşulları gereğince değerlendirilmeyecektir.


-Başvuru sahibi, çalışmakta olduğu ve belirli bir aşamaya getirdiği video eserini anlatan dökümanlarla (video, görsel, yazı vb.) başvuruyu gerçekleştirmelidir.


- Türkiye’de yaşayan ve çalışan sanatçılar için geçerlidir.


-Başvuran kişi lisans mezunu olmalıdır.


-Kolektif sanatçı grupları başvuru yapabilir.


-Başvurular yalnızca vote.bilsart.com İnternet sitesi üzerindeki formla sağlanır. Eksik veya son başvuru tarihi sonrası herhangi bir yerden iletilen dökümanlar değerlendirilmeye alınmayacaktır.


*Katılım Koşulları ve diğer tüm detaylara ulaşmak için vote.bilsart.com’u ziyaret edebilirsiniz.



All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page