top of page

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali

29 Ekim-14 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek Beyoğlu Kültür Yolu Festivali İstanbul'un modern ve tarihi dokusunu 1000'den fazla sanatçının katılımıyla 64 farklı noktada 40 sergi ve özel proje, 75 konser, 45 atölye çalışması, 25 sanat-edebiyat söyleşisi ve video haritalama gösterileriyle yansıtacak



Cercle d'Orient İstanbul



Galataport, Tophane, Galata Kulesi, Galata Mevlevihanesi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Hatıra Evi, İstanbul Sinema Müzesi, Cercle d'Orient, Atlas 1948 Sineması, Emek Sineması, Taksim Camii Kültür ve Sanat Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi ve Kültür Sokağı, Paket Postanesi, Tomtom Sokak, Beyoğlu Belediyesi İstiklâl Sanat Galerisi, Garibaldi Sahnesi, Odakule Pasajı, Emek ve Alkazar Sinemaları, Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsü, Maksim, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim ve Heykel Müzesi, SALT Beyoğlu, İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Pera Müzesi, Arter ve Gezi Parkı rotasında bulunduran Beyoğlu Kültür Yolu İstanbul'un modern ve tarihi dokusunu bu rota aracılığıyla aktarmayı amaçlıyor.



Soldan sağa: Garibaldi Sahnesi, Emek Sineması ve Atlas Sineması


Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ilkbahar ve sonbaharda olmak üzere yılda iki defa düzenlenecek. Festival kapsamında Alkazar Sineması’nda Refik Anadol’un mimarlık ve yeni medya sanatları arasında hibrit bir ilişki kurduğu dijital sergisi, Galataport’ta ise dünyanın önemli şehirlerinde sanatseverlerle buluşmuş olan Monet&Friends adlı dijital serginin yer alacak.



Refiha Övüç Olgunlaşma Enstitüsü


29 Ekim günü Galataport'ta basın açıklaması yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy festivalin gerçekleşeceği yolun güzergahında yaptıkları çalışmalara dair şunları söyledi: "Galata Kulesi, gerçekleştirdiğimiz restorasyon sonrası asli kimliğine dönmüştür. Artık bir müze olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Çektiği ilgiyi sizler de biliyorsunuz. Şu anda Topkapı Sarayı kadar ziyaretçi alıyor. Yani restorasyon öncesini neredeyse dörde katladı. Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, bakım, onarım ve yenileme çalışmalarımız sonrası ciddi anlamda bölgenin yaşayan bir kültür-sanat mekânı haline geldi. Atlas Pasajı şu anda içinde dünya ölçeğinde ilkleri de barındıran teknolojisiyle ve çok zengin bir arşivle hizmet veren İstanbul Sinema Müzesi'ne, nostaljisini kaybetmeden en modern şekilde yenilediğimiz Atlas 1948 Sineması'na ev sahipliği yapıyor. Müzemizin kendisi zaten ayrı bir cazibe noktası. Bunun yanında galalar, festival gösterimleri, sergiler insanlarımızın hayatına renk katmaya devam ediyor. Müzeye ev sahipliği yapan binaya da özellikle değinmek istiyorum. Orada detaylı bir restorasyon gerçekleştirerek çok değerli bir hazineyi geri kazandık. Müzenin yanı sıra binayı da büyük bir keyifle gezeceğinize eminim. Yine bu proje kapsamında istiklal şairimizin aziz hatırasına bir vefa göstergesi olarak hem tarihi kişiliğine hem edebi değerine bir kapı açtık. Mehmet Akif Ersoy Hatıra Evi kimliğiyle ve sunduklarıyla gerçekten Beyoğlu Kültür Yolu'nun en özel değerlerinden biri olmuştur. Ve elbette Atatürk Kültür Merkezi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılışını yapacağımız AKM hemen bütün sanat dallarının her yaştan ve her kesimden insanımızla buluştuğu; 365 gün 24 saat hayata kapıları açık olacak dünya çapında bir eser oldu."



Mehmet Akif Ersoy Hatıra Evi


Ayrıca Beyoğlu Kültür Yolu için hazırlanan özel mobil uygulama ile kullanıcılar gerçekleşecek olan etkinlikler hakkında bilgi alabilecek, etkinlik mekânları hakkında detaylı bilgilere ulaşabilecek ve bu noktalara doğru yol tarifi de alabilecekler. Kullanıcılar oluşturdukları profilleri sayesinde katıldıkları veya katılacakları tüm etkinliklerin bilgilerine de sahip olacaklar.



Grand Pera fuaye alanı

bottom of page