top of page

Bazaart Projesi 10. yılında

Bazaart Projesi 10. yılında, 23-25 Mart 2020 tarihleri arasında The St. Regis İstanbul’da düzenleniyor. Yeniköy Rotary Kulübü desteğiyle düzenlenen proje, bu yıl "Her Eve Bir Sanat" misyonundan yola çıkıyor



Bu yıl, 10. kez, 23-25 Mart 2020 tarihleri arasında The St. Regis İstanbul’da düzenlenecek olan Bazaart Projesi "Her Eve Bir Sanat" ana fikrinden yola çıkarak sanat öğrencilerini, sanatseverler ve koleksiyonerler ile bir araya getirerek eserlerini sergilemeye devam ediyor.


Yeniköy Rotary Kulübü Sanat Komitesi’nin yürüttüğü ve desteklediği proje, "Her Eve Bir Sanat" misyonuyla sanatın ve sanat koleksiyonu yapmanın bir lüks olmadığını hatırlatıp, herkese ulaşılabilirliğini göstermenin yanı sıra seçilecek eserlere çeşitli değerlerde ödül parası vererek sanatçının eğitimine katkı sağlamayı amaçlıyor.


Kar amacı gütmeyen bir organizasyon olarak düzenlenen ve bugüne kadar geçen süre içinde katılımcısı birçok öğrencinin Contemporary İstanbul da dahil olmak üzere çeşitli yerel ve uluslararası sanat organizasyonlarına davet edilip, çeşitli ödüller aldığı Bazaart Projesi'nin bu yılki seçici kurulunda; Akbank Sanat Direktörü Derya Bigali, Sanatçı Mustafa Horasan, Koleksiyoner Öner Kocabeyoğlu, Adas Galeri Kurucusu Ömer Özyürek ve sanat tarihçi akademisyen Nazlı Pektaş yer alıyor. Ayrıca proje kapsamında geçen yıllarda olduğu gibi Bazaart Talks başlığı altındaki sanatçı konuşmaları da düzenleniyor. İlki 2018 yılında Melike Bayık küratörlüğünde gerçekleşen Bazaart Talks'un bu yılki programı da farklı panel konularıyla 24 Mart tarihinde pek çok değerli konuğa ev sahipliği yapacak.


23-25 Mart tarihleri arasında, 10. yılında Yeniköy Rotary Kulübü Sanat Komitesi’nin; The St. Regis İstanbul, Polisan, Mavi Jeans, ABC, Homend, EL-ON, Türk Nippon Sigorta, Büyükdere 35, Privée PR, Art Sanatsal, Özgencil ve şahsi bağışların sponsorluğunda düzenleyeceği Bazaart projesi kapsamında ayrıca cam sanatçısı Levent Sağol anısına da özel bir ödül verilecek.



bottom of page