top of page

bauhaus imaginista'dan üç film çevrimiçi erişimde

Marion von Osten ve Grant Watson'un küratörlüğünde hazırlanan ve geçtiğimiz Ocak ayından itibaren SALT Beyoğlu'nda sunulan uluslararası araştırma projesi bauhaus imaginista: Uzaklarda. İstanbul sergisinde yer alan üç film, 14 Nisan 2020 tarihine kadar SALT Online'ın YouTube kanalında yayına alındı




Bu kapsamda sunulan, mimar ve mimarlık tarihçisi Zvi Efrat'tan 2019 yapımı Scenes from the Most Beautiful Campus in Africa (Afrika'nın En Güzel Kampüsünden Görüntüler), Charles ve Ray Eames'in 1958 tarihli Hindistan Raporu'na dayanan Lota (1979) ve 1985'te çekildiği düşünülen Jawaja Project: A Case Study (Jawaya Projesi: Bir Vaka İncelemesi) filmlerine Türkçe altyazılı olarak ulaşılabiliyor.


Bauhaus’un kuruluşundan bir yüzyıl sonra gerçekleştirilen bauhaus imaginista, yeni bir tasarım eğitimi ve üretiminin önünü açan fikirleri Almanya’dan bütün dünyaya yayılan okula güncel bir yorumlama getiriyor. Dört bölümlü bir serginin yanı sıra bir dizi yayın, panel ve sempozyumdan oluşan uluslararası araştırma projesi, SALT Beyoğlu’nda Moving Away (Uzaklarda) bölümüyle sunuluyor. Bauhaus anlayışının farklı siyasi ve kültürel bağlamlarda geçirdiği değişimlere odaklanan bu bölüme, bauhaus imaginista incelemelerinin derlendiği Toplu Araştırmalar ile Türkiye Tasarım Eğitiminden Örnekler eşlik ediyor.


Sergi kapsamında gösterilen filmleri SALT Online'ın YouTube kanalında 14 Nisan'a kadar izleyebilirsiniz.

bottom of page