top of page

Acı Reçete #02'ye farklı bakışlar

Borusan Contemporary, Acı Reçete #02 sergisi üzerine dijital bir konuşma serisine başlıyor. Serinin 27 Kasım 2020 tarihinde saat 18:00’de Borusan Contemporary’nin YouTube kanalından yayınlanacak Acı Reçete #02’ye Farklı Bakışlar başlıklı ilk konuşması Borusan Contemporary Müdürü Dr. Kumru Eren, sergi küratörü Dr. Necmi Sönmez ile sanat yazarı ve küratör Osman Can Yerebakan katılımında gerçekleşiyor


:mentalKLINIK, Puff Out, 2020

Sanatçılar Yasemin Baydar ve Birol Demir'den oluşan :mentalKLINIK'in Kovid-19 koşullarının değişime zorladığı sanat dünyasına acı bir reçete olarak sunduğu; Borusan Contemporary’nin İnternet sitesi üzerinden 7/24 yapılan canlı yayın ve İstiklal Caddesi’ndeki Borusan Müzik Evi vitrinine kurulan ekran aracılığıyla sanat izleyicisi ile buluşan Acı Reçete #02 sergisi kapsamında düzenlenecek konuşma serisinin ilki 27 Kasım Cuma günü 18:00’de Borusan Contemporary’nin YouTube kanalında yayınlanıyor.


Acı Reçete #02’ye Farklı Bakışlar başlıklı dijital etkinlikte konuşmacı olarak Borusan Contemporary Müdürü Dr. Kumru Eren, sergi küratörü Dr. Necmi Sönmez ile sanat yazarı ve küratör Osman Can Yerebakan yer alırken, konuşmada, yeni görsellik kavramlarını ve biçimlerini gündeme getiren sergi üzerinden, sanatın yeni şekillenen zorluklar karşısında nasıl bir yanıt geliştirebileceği ele alınıyor.

Serinin İngilizce olarak gerçekleşecek Performatif İzleyicilik (:MENTALKLINIK’in Tezat Estetiği), Üçüncü Bir Pozisyon Almak başlıklı ikinci söyleşisinin Ayşe Draz ve Carl De Smet'in katılımıyla 16 Aralık Çarşamba günü, Hibrid Gerçeklik, Acı Reçete_21. Yüzyılda Yeniden Malzemesizleşme (:MENTALKLINIK) başlığını taşıyan son konuşmanın ise 15 Ocak 2021 Cuma günü Borusan Contemporary’nin YouTube kanalında yayınlanması planlanıyor.

Acı Reçete #02 sergisi, 31 Ocak 2021 tarihine kadar Borusan Contemporary’nin İnternet sitesi üzerinden 7/24 canlı olarak izlenebiliyor.

All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page