top of page

Âbidin Elderoğlu sergisine Yahya Dai doğaçlaması


Resimde gölge, ışık, koyuluk ve açıklık gibi ögeleri çalışmalarının merkezine alan Âbidin Elderoğlu, kendi deyimiyle “plastik bir müzikalite” sağlamayı hedeflemiştir. Yapıtları “gözle dinlenen resimler” olarak da düşünülebilecek olan Âbidin Elderoğlu’na ithafen, torunu Yahya Dai, 14 Nisan’da Dirimart Nişantaşı’nda 18.00 - 20.00 saatleri arasında, sanatçının işleri ile diyalog halinde bir caz emprovizasyonu gerçekleştirecek. Sergi 29 Nisan’a kadar Dirimart Nişantaşı’nda görülebilir

Yahya Dai

Yahya Dai (d. 1963, Ankara). Bisiklet sevdalısı, teknisyen, müzisyen. Saksofon, ewi ve flüt çalıyor. Türkiye caz sahnesinde otuz yıldır varlık gösteren, kendine has bir kişiliktir. Müziğe on bir yaşında blok flütle başladı. Teknisyen olarak mezun olmak üzereyken, 1981 yılında ilk altosaksofonunu edindi. Kendi çabalarıyla yetişti, daha sonra Ankara’da, tanınmış müzisyen Tuna Ötenel ile çalıştı. 1990’da en önemli Türk etnocaz projelerinden biri olan Asiaminör’e katıldı. 1998’de İstanbul’a yerleşti ve kendi funk-fusion quartet/quintet’ini kurdu. Birlikte sahne aldığı sanatçılardan bazıları; John Scofield, Marcus Miller, Russel Malone, Kazimierz Jonkisz, Bugge Wesseltoft, Joshua Redman, Lawrence “Butch” Morris.

Birçok grupla elliden fazla kayıt çalışmasında yer aldı. 2006’da bilgisayarlı solo projesi B Planı’nı başlattı. 2011’de kendi adıyla ilk albümü Ümitvar Mavi çıktı.

bottom of page