top of page

9. Arada Festivali: Kel Ama Kıllı

9. Arada Disiplinler arası Sanat Festivali, Kel Ama Kıllı sloganı eşliğinde 16 Şubat tarihine kadar şehrin farklı noktalarında devam ediyor. Küratörlüğünü Serkan Bozkurt'un üstlendiği festival; saç, beden ve cinsiyet politikaları odağında gerçekleşiyor



Kel Ama Kıllı sloganıyla açık çağrısını duyuran ve bu kapsamda yerli ve yabancı birçok sanatçıyı bir araya getiren festival, sergi, film ve performans etkinliğine ev sahipliği yapmaya devam ediyor.


13 Şubat’ta Tiyatro Bereze’de Sera Armağan’ın Untitled 5 ve Özlem Kaya’nın Avuş Kalbim Ayak Ruhumun Rüyası adlı performanslarının ardından çeşitli sanatçıların doğaçlama performanslarıyla oluşturdukları Saç-malama etkinliğine yer veren festivalin etkinlik programı kapsamında, 10 Şubat tarihinde Ada Sanat'ta başlayan; Sabine Schwaighofer, Makhism( Mohammadali Khosravi), Babak Haghi, Dani Abo Louh, Jonathan Armour, Ceylan Dökmen, Hakan Sorar, Ahmet Rüstem Ekici, İsmail Sarı, Eden Mitsenbcher, Ateş Alpar, İren Yılmaz, Kardelen Fulya Okumuş, Damla Şahinbaş, Leyla Üstel, Ayberk Keskin, Önder Özgenç’in üretimlerinin yer aldığı Kel Ama Kıllı isimli sergi bugün sona ererken, program bu akşam iki farklı performansa ev sahipliği yapacak. Bu bağlamda, saat 19:00'da Gamze Öztürk'ün Örgülü Düğümlü Dominant başlıklı performansını, Masha Pomenko ve Petr Laden'in saat 20:00'de gerçekleşecek olan Virtual but Real isimli çalışmaları takip edecek.


15 Şubat’ta ise İfsak’ta, İstanbul Film Festivali’nde Belgesel alanında mansiyon ödülü alan Aylin Kuryel ve Fırat Yücel ‘in yönettiği Baştan Başa filminin ardından Dani Abo Louh’un Anlaşma, Eden Mitsenbacher’in These Boots are made for walkin, Jonathan Armour’un Totem, Sabine Schwaighofer’in Slides adlı kısa filmleri gösterilecek. 16 Şubat’ta ise festivalin ilk ayağı dikkat çekici şovların, dj performansların yer aldığı, Anahit Sahne’deki final partisiyle sona erecek.


Kel Ama Kıllı başlığıyla çağrıya çıkan 9. Arada Disiplinler arası Sanat Festivali bütün seneye yayılan etkinliklerin yanı sıra Mayıs ve Ekim aylarında da yoğun bir haftalık etkinliklere ev sahipliği yapacak.


bottom of page