top of page

5. Mardin Bienali için geri sayım başladı

İstanbul dışı kültür sanat üretiminde önemli bir yere sahip olan bienal, birbirinden önemli sanatçıları şehre davet ediyor. Bienalin bu yılki küratörlüğünü Yeni Delhi’de yaşayan bağımsız küratör, teorisyen ve yazar Adwait Singh yapıyor



Direktörlüğünü Döne Otyam ve Hakan Irmak'ın üstlendiği Mardin Bienali, bu sene 20 Mayıs - 20 Haziran arasında düzenlenerek 12. yaşını kutluyor. Günümüzde birçok sanatsal üretimin konusu haline gelen sosyal ekoloji çalışmalarını odağına alan bienalin bu seneki konsepti Çimenin Vaadi olarak belirlendi.

Çimenin teşvike ihtiyaç duymayan, zapt edilemeyen doğası, kozmopolit kaygılarımı ifade edebilmeme olanak sağlayan büyük bir metafor. Çimenin iyileştirici olduğuna inandığım o anarşikliği, kendini her seferinde yeniden üreten o yılmazlığı, bana, bize, yeryüzünün yaralarının yeşil bir örtüyle sarılma ihtimalini düşündürecek.

Küratör Adwait Singh


Mardin Sinema Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen bienale Danimarka, Kazakistan, Bulgaristan, Güney Afrika, Haiti, İsviçre ve ABD de dahil olmak üzere 21 ülkeden sanatçılar katılım sağlıyor.



Bienalin bu seneki sanatçıları; Abdessamad El Montassir (Fas), Asunción Molinos (Kıbrıs/İspanya), Bouba Touré ve Raphaël Grisey (Fransa, Almanya, Norveç), Dina Amro (Ürdün, Filistin), Jonas Staal (Hollanda), Kamen Stoyanov (Bulgaristan), Karan Shrestha (Nepal, Hindistan), Kathyayini Dash (Hindistan, Güney Afrika), Marwa Arsanios (ABD, Lübnan), Nandita Kumar (Yeni Zelanda, Hindistan), Neda Saeedi (İran, Almanya), Rakhi Peswani (Hindistan), Ritu Sarin ve Tenzing Sonam (Tibet, Hindistan), Mikhail Karikis (Yunanistan, İngiltere), Sasha Huber (Haiti, Finlandiya), Uriel Orlow (İsviçre), Sibel Horada (Türkiye), Deniz Üster (İngiltere), Burcu Yağcıoğlu (Türkiye), Lara Ögel (Türkiye), Merve Ünsal (Türkiye), Ömer Pekin (Türkiye), Server Demirtaş (Türkiye), Gülsün Karamustafa (Türkiye), Almagul Menlibayeva (Kazakistan), Zahra Malkani (Pakistan), İpek Hamzaoğlu (Türkiye, Avusturya), Fatoş İrwen (Türkiye), Jiten Thukral ve Sumir Tagra (Hindistan), Bhagwati Prasad (Hindistan), E.B. Itso (Danimarka), Selma Gürbüz’ün (Türkiye)'den oluşuyor.





bottom of page