top of page

25. Yılında Evin Sanat Galerisi


1996 yılından beri Bebek’te sanat etkinliklerine devam eden Evin Sanat Galerisi, 25. yılını 2 Mart-9 Nisan 2021 tarihleri arasında düzenlenecek 25. Yılında Evin Sanat Galerisi isimli karma sergiyle kutluyor



Sanat dünyasında sanatçının yanında yer alan bir galeri niyetiyle, Evin ve Ümit İyem tarafından kurulan Evin Sanat Galerisi; faaliyet gösterdiği yıllar içerisinde Türkiye’de gelişen tüm sanatsal ve toplumsal olaylarla birlikte bünyesine kattığı yeniliklerle varlığını sürdürmeye devam ediyor.


Kurulduğu günden beri devam ettirdiği misyonla, sadece İstanbul’da değil farklı illerde de pek çok sergiye ev sahipliği yapmaya devam eden Evin Sanat Galerisi’nin, 2021 yılı itibariyle 25. yıldönümü kapsamında düzenleyeceği sergi 25. Yılında Evin Sanat Galerisi, Nuri İyem, Nasip İyem, Rahmi Aksungur, Cansen Ercan, Temür Köran, Ahmet Elhan, Hakan Gürsoytrak, Orhan Cem Çetin, Murat Germen, Zulal, Emin Turan ve Setenay Alpsoy’un yeni eserleriyle birlikte, galerinin tarihinden belge ve fotoğrafları izleyicilerle buluşturuyor.


Geçen uzun yıllar içerisinde 200’ü aşkın sergi düzenlenen ve 50’ye yakın sanatçının sergilerine ev sahipliği yapan galeri, Türkiye sanatının usta isimlerinden Naile Akıncı, Mehmet Aksoy, Neş’e Erdok, Mehmet Güleryüz, Nedret Sekban, Mustafa Horasan gibi isimlerin yanı sıra son yıllarda üzerinden durduğu fotoğraf sanatının önemli isimlerinden Ahmet Elhan, Orhan Cem Çetin ve Murat Germen ile önemli projeler gerçekleştirdi.


Evin Sanat Galerisi’nin mirasları olan ressam Nuri İyem ve seramik sanatçısı Nasip İyem’in yapıtlarının korunması, belgelenmesi görevi kuruluşu itibariyle üstelenen bir kurum olması galerinin sürdürülebilirliğinin temelleri arasında yer alırken, galerinin miras sanatçılarının yanı sıra, temsil ettiği ve iş birliği yaptığı sanatçıların yapıtlarının sertifika sistemi ile belgelenmesi de devam ediyor.

Nuri İyem’in vefatından bugüne devam eden sanatçının adını yaşatmak adına düzenlediği Nuri İyem Resim Ödülü ise genç sanatçılar için görünür bir platform olmayı sürdürüyor.


Sanatseverlerin, yeni eserlerin keşfinin yanında Evin Sanat Galerisi’nin çeyrek asırlık tarihine göz atacakları 25. Yılında Evin Sanat Galerisi sergisi, 9 Nisan 2021 tarihine kadar ziyaret edilebiliyor.




bottom of page