top of page

2021 Anadolu Ödülleri sahiplerini buluyor


Baksı Kültür Sanat Vakfı’nın, Anadolu’nun ortak kimliğine katkıda bulunan üretimlere dikkat çekmek amacıyla hayata geçirdiği Anadolu Ödülleri bu yıl, Geçmişi Selamlamak alt başlığı ile Edebiyat, Görsel Sanatlar, Müzik, Sinema ve Mimarlık alanlarında, Anadolu’nun kültürel birikimini yansıtan sanatçılara veriliyor. Ödül alan sanatçıların isimlerinin Kasım 2021’de açıklanması planlanıyor


Baksı Müzesi & Osman Dinç tarafından tasarlanan Anadolu Ödülleri heykelciği


Baksı Kültür Sanat Vakfı’nın, Doğan Holding ana sponsorluğu ve Kurukahveci Mehmet Efendi sponsorluğunda gerçekleşen Anadolu Ödülleri programının ikincisi, Geçmişi Selamlamak başlığı altında gerçekleşiyor. Anadolu’nun ortak kimliğine katkıda bulunan üretimlere dikkat çekmek amacıyla geçtiğimiz yıl hayata geçirilen Anadolu Ödülleri, bu yıldan itibaren yalnızca kurumları değil kişileri de kapsamına alarak genişliyor. Baksı Kültür Sanat Vakfı, ödülleri dönüşümlü olarak, çiftli yıllarda kurumlara, tekli yıllarda ise kişilere vermeyi planlıyor. Bu çerçevede, 2021 Anadolu Ödülleri, Edebiyat, Görsel Sanatlar, Müzik, Sinema ve Mimarlık olmak üzere beş ayrı dalda, üretim sürecinde Anadolu’nun kültürel zenginliğini kucaklayan, ondan ilham alan, yenileyen ve dönüştüren yaratıcılara veriliyor.

Baksı Müzesi


Ödül alan sanatçıların isimlerinin Kasım 2021’de açıklanması, ve bu yıl ayrıca her dalda, ödül alan sanatçı adına, genç bir yeteneğin de Baksı Artist Residency programına davet edilmesi planlanıyor. 2021 Anadolu Ödülleri’nin seçici kurullarında, Edebiyat alanında Sunay Akın, Beşir Ayvazoğlu, Metin Celal, Doğan Hızlan ve Mario Levi; Görsel Sanatlar alanında Prof. Dr. Esra Aliçavuşoğlu, Dr. İpek Duben, Prof. Dr. Zeynep İnankur, Prof. Dr. Burcu Pelvanoğlu ve Doç. Dr. Zeynep Yasa Yaman; Müzik alanında Cihat Aşkın, Baki Duyarlar, Erdal Erzincan, Evin İlyasoğlu ve Cem Mansur; Sinema alanında Atilla Dorsay, Alin Taşçıyan, Yeşim Ustaoğlu, Prof. Dr. Bülent Vardar ve Derviş Zaim; Mimarlık alanında Melkan Gürsel, Celal Abdi Güzer, Prof. Dr. Suha Özkan, Kerem Piker ve Prof. Dr. Uğur Tanyeli yer alıyor.


Baksı Kültür Sanat Vakfı’nın ve Baksı Müzesi’nin kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın amaçlarını “Anadolu’nun kültürel mirasından ve yaratıcılığından beslenen bireysel ve kurumsal projeleri gündeme getirmek, onurlandırmak ve cesaretlendirmek” olduğunu belirttiği 2021 Anadolu Ödülleri’nin ana sponsorluğunu Doğan Holding üstlenirken, Kurukahveci Mehmet Efendi de projeye sponsor olarak katkıda bulunuyor. Ödül heykelciği sanatçı Osman Dinç’in imzasını taşıyor.

All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page