top of page

Kalyon Kültür yeniden ziyarete açılıyor



Pandemi koşulları nedeniyle bir süredir faaliyetlerine ara veren Kalyon Kültür, Ahmet Polat’ın Kökler başlıklı sergisiyle kapılarını ziyarete tekrar açıyor. Sanatçının kişisel tarihine dair bir yolculuğu tarifleyen serginin Ekim ayı sonuna kadar devam etmesi planlanıyor


Ahmet Polat, Morning Shave, Gaziantep


Kültür ve sanat alanında geçmişi yeniden keşfetmeyi ve bu alanı üretken kılacak yeni damarların açılması için aracılık etmeyi hedefleyen Kalyon Kültür, normalleşme süreciyle beraber Nişantaşı Taş Konak’taki yerinde Türk-Hollandalı fotoğraf sanatçısı Ahmet Polat’ın Kökler sergisine ev sahipliği yapıyor. Kimlik, köken, miras kavramlarını odağına alan sergi, sanat tarihçisi ve sergi organizatörü Kim Knoppers’ın ifadesiyle bir baba ile oğlu arasındaki içten ve kırılgan bir ilişkiyi içerirken, kişinin kendi tarihini dair bir soruşturmanın yanı sıra fotografik bir külliyatın gelişimine dair bir incelemeyi de tarifliyor.


Sergiyle beraber, Kalyon Kültür’ün çalışmalarına ara verdiği dönemde dijital ortamda hayata geçirdiği, küratör ve sanat eleştirmeni Sinan Eren Erk’in, kültür-sanat alanından konukları ağırladığı Aklımızda Kalanlar başlıklı podcast yayını ise Instagram hesabı üzerinden yayınlanmaya devam ediyor. Seri, insanın dinamik yaşamında kültürün yerini ve kültürün içinde şekillenen insanı tartışırken, bu süreçte toplumsal buluşma mekânı olmayı sürdürüyor.


Kalyon Kültür’ün ev sahipliğinde Ekim ayı sonuna kadar devam edecek olan Ahmet Polat’ın Kökler başlıklı sergisi, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan günlerde, 11.00-19.00 saatleri arasında gezilebilirken, alınan sağlık önlemleri kapsamında mekâna, maskesiz ve on kişiden fazla ziyaretçi kabul edilmiyor. Yanında maskesi olmayan ziyaretçiler girişte maske temin edebiliyor, dezenfektan noktasından yararlanabiliyor.


bottom of page